Nieuws

Vernieuwde website Mijnpensioenoverzicht.nl zorgt voor nieuwe vragen

Eind mei kon u de vernieuwde website mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) bekijken. De website ziet er mooi uit en biedt veel informatie. Maar niet alles was gelijk duidelijk.

Dat bleek uit de vragen die pensioenfondsen na de lancering van de vernieuwde website kregen. Veel vragen gingen over het pensioenbedrag in de ‘cirkel’ bovenaan de startpagina. Dit was het totaal te bereiken pensioen op 67-jarige leeftijd.

Enorm verwarrend als u deelneemt aan een pensioenregeling die uitgaat van 68 jaar als pensioenleeftijd. Dan bent u misschien geschrokken van het lage bedrag in de cirkel. Wat bleek: het pensioen dat pas ná uw 67ste ingaat was niet meegenomen. In werkelijkheid was uw te bereiken pensioen dus hoger.

Zoeken naar de beste oplossing

De website toont inmiddels het te bereiken pensioen als al het pensioen is ingegaan. Dus ook het pensioen dat pas ingaat als u 68 jaar bent. Iets verder op de website ziet u in een tabel op welk moment uw pensioenen ingaan. Nadeel is wel dat het moment waarop u AOW gaat ontvangen niet meer precies wordt genoemd.

Geen perfecte oplossing dus. Daarom gaat de Pensioenfederatie samen met communicatie-experts uitzoeken hoe dit beter kan. Zij kijken dan gelijk naar de hele website en stellen waar nodig nieuwe aanpassingen voor. De website is dit jaar dus al sterk verbeterd. Maar het kan altijd nóg beter!

Wat kunt u doen?

Log in op mijnpensioenoverzicht.nl. Daar staat een compleet overzicht van uw pensioen. U ziet het pensioen dat u hebt opgebouwd via verschillende werkgevers én uw AOW. Pensioen van ons fonds staat er ook bij.

Vragen?

Wilt u meer weten over uw pensioen bij ons fonds? Log dan in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.