Nieuws

Gevolgen Coronavirus

Het coronavirus is wereldwijd het middelpunt van de aandacht. Het zorgt voor een onzekere situatie en heeft ook gevolgen voor de pensioenfondsen in het algemeen en dus ook op ons fonds.  

Impact op financiële positie

De onzekerheid over hoeveel mensen er ziek gaan worden, of bedrijven niet op slot moeten en/of daarmee de economie stagneert, zorgt ervoor dat beleggers zich zorgen maken. Dat heeft vervolgens gevolgen voor de waarde van beleggingen. Met name de aandelen zijn in februari veel minder waard geworden. De onrust heeft ook invloed op de rente. Doordat beleggers vluchten naar ‘veilige havens’, daalt de rente nog verder. Dat heeft ook een negatieve invloed op de financiële situatie.

Gevolgen voor ons fonds

In december was onze dekkingsgraad 115,1%. De dekkingsgraad (februari) is 108,4%. De beleidsdekkingsgraad (12 maandgemiddelde) is op dit moment 114,2%.

Voor het pensioenfonds is de beleidsdekkingsgraad leidend voor het beleid. Ons fonds volgt echter de ontwikkelingen op de voet en treft maatregelen indien mogelijk en verstandig. 

Effect op uw pensioen

Ontvangt u van ons fonds een pensioen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat de betalingen van uw pensioen gewoon doorgaan. Over de effecten op de lange termijn kunnen wij nu nog niets zeggen. We houden u op de hoogte.