Nieuws

Verhoging pensioen en wijziging premieberekening

Er zijn een tweetal ontwikkelingen in uw pensioen(regeling), waarover we u willen informeren. U hebt hierover ook een brief van ons pensioenfonds ontvangen.

Verhoging van uw pensioen met 0,4%

Ons fonds probeert ieder jaar uw (opgebouwde) pensioen te verhogen. Dat noemen we ook wel toeslag verlenen. Met de verhoging wil het pensioenfonds de pensioenen zoveel als mogelijk laten meestijgen met de prijsstijgingen (inflatie). Uw pensioen is gezien onze huidige financiële situatie en het toeslagbeleid per 1 januari 2016 verhoogd met 0,4%.

Ons pensioenfonds verleent alleen een toeslag als de beleidsdekkingsgraad hoger is dan 110% en als de toeslagverlening toekomstbestendig is.

Gewijzigde premieberekening

De manier waarop uw pensioenpremie wordt berekend is gewijzigd. De feitelijke pensioenpremie is niet gewijzigd, en is dit jaar nog steeds 20% van de salarissom.

Bij het vaststellen van de kostendekkende premie vanaf 2016 wordt gerekend met het beleggingsrendement dat het fonds verwacht te gaan maken. Op basis van de vooruitzichten voor opbouw en premie op de lange termijn hebben het pensioenfonds en de sociale partners afgesproken dat de premie, bij gelijkblijvende factoren in de komende 5 jaar, naar 21% mag stijgen als deze niet meer kostendekkend is.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de verhoging van uw pensioen? Kijkt u dan bij Verhoging Pensioen voor werknemers, oud-werknemers of gepensioneerden. Meer informatie over de premie die u betaalt, vindt u op de pagina Hoeveel betaalt u?