Pensioenbijeenkomst 2023

De toekomst van ons pensioenfonds

Op 16 mei 2023 werd de deelnemersbijeenkomst verdeeld over drie tijdsblokken op de brouwerij in Enschede gehouden. Het bestuur van het Grolsch Pensioenfonds kijkt terug op een geslaagde deelnemersbijeenkomst. De sessies werden bezocht door ongeveer 120 werknemers en gepensioneerden. In interactieve sessies van ruim een uur werden de deelnemers bijgepraat door voorzitter Els Janssen, bestuurslid Peter van Rooijen en HR directeur Thomas Rieken.

De onderwerpen die aan bod kwamen

Els Janssen lichtte de actualiteiten toe: de huidige samenstelling van het bestuur, de ontwikkeling van de dekkingsgraad en ze gaf een toelichting op de toegekende toeslag per 1 januari 2023. Vervolgens werd gesproken over de Wet Toekomst Pensioenen en wat dit betekent voor het pensioenstelsel in Nederland in het algemeen en voor Grolsch Pensioenfonds in het bijzonder. Het pensioenfonds bestuur, de ondernemingsraad en de werkgever lichtten hierin toe hoe zij, in gezamenlijk overleg, dit overgangstraject benaderen. Daarnaast werd de voorkeursrichting toegelicht richting het nieuwe pensioenstelsel. Waaronder het voornemen om binnen een termijn van 2 jaar te stoppen als zelfstandig Ondernemingspensioenfonds en over te gaan naar een Algemeen pensioenfonds (APF).

In de toekomst meer bijeenkomsten

Gezien de hoeveelheid vragen en interactie met de deelnemers was het een geslaagde bijeenkomst. Dit bleek ook uit de beoordeling door de deelnemers achteraf. Ruim 80% heeft de bijeenkomst als goed of uitstekend ervaren. Het bestuur is dan ook voornemens om de komende tijd met regelmaat bijeenkomsten te organiseren. Zo blijven deelnemers – naast nieuws per email, website en sharepoint Grolsch – geïnformeerd over de ontwikkelingen bij het fonds en over het nieuwe pensioenstelsel.

Meer informatie?

Bekijk dan de presentatie van de bijeenkomst, of de meest gestelde vragen en antwoorden tijdens de sessies. Daarnaast zijn er ook drie video’s met een korte toelichting op de beantwoording van de keuzes voor de inrichting van de nieuwe pensioenregeling. 

U kunt ook de informatie uit pensioenbijeenkomsten uit het verleden bekijken. Klik daarvoor op onderstaande links (in 2019 en 2022 was er geen pensioenbijeenkomst):